Uw pensioenregeling in het jaarverslag

Heeft uw onderneming een pensioenregeling en wilt u deze laten doorrekenen volgens IAS19 door een professional die op de hoogte is van de internationale bepalingen t.a.v. pensioen- en jubileumregelingen? Wij kunnen deze berekeningen voor u uitvoeren. Tevens adviseren wij u graag over de mogelijkheden van de effecten op bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening. Wij hebben hierbij ervaringen met o.a. Amerikaanse, Engelse, Duitse en Franse moedermaatschappijen.
Wij leveren naast de IAS19 berekening nog meer diensten voor de waardering van pensioenen in het jaarverslag, zoals waarderingen conform Richtlijn 271 of ASC 715 (het vroegere FAS87).

 

IAS19

De International Accounting Standard 19

Als er gekeken wordt naar de definitie van de IAS19 norm wordt er gezegd dat:

De International Accounting Standard 19 (IAS 19) heeft betrekking op de wijze waarop de financiële consequenties van de pensioenregeling in de jaarverslaglegging van de onderneming tot uitdrukking dienen te worden gebracht. Op grond van IAS 19 moet een vergelijking worden gemaakt tussen de pensioenpremies die in een boekjaar werkelijk zijn betaald en de pensioenlasten volgens IAS 19.

Kort gezegd beschrijft deze norm de wijze waarop een beursgenoteerde onderneming hun verplichtingen ten aanzien van het pensioen op de balans en in de winst- en verliesrekening moeten opnemen. Eén van de belangrijke verschillen met de betaalde premie is dat bij IAS 19 ook rekening wordt gehouden met toekomstige salarisontwikkelingen.

Meer dan alleen berekeningen

Wij kunnen u ook adviseren bij het vaststellen van de veronderstellingen, de interpretatie en het verwerken van de resultaten. Als u uw pensioenregeling IAS19-proof wil maken, dan kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en de gevolgen hiervan zowel voor de onderneming als ook voor de deelnemers voor u inzichtelijk maken. Zodat u de juiste keuze kunt maken.

U kunt bij ons ook terecht voor

Daarnaast verrichten wij ook diensten voor ondernemingsraden, pensioenfondsen, verantwoordingsorganen, DGA, pensioenuitvoerders, sociale partners, advocatuur, adviseurs en particulieren.

Informeer naar de mogelijkheden bij ons

Bent u dus op zoek naar een goed actuarieel adviesbureau en een betrouwbare partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 033 – 4 227 222, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier rechts op de pagina. Wij stellen u zeker niet teleur.

Confident maakt pensioen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.