Uw adviseur voor een haalbaarheidstoets pensioenfonds

Vanaf 2015 dient elk fonds minimaal jaarlijks een haalbaarheidstoets pensioenfonds uit te voeren. De haalbaarheidstoets is onder andere bedoeld om inzicht te geven in de haalbaarheid van de toegezegde indexatie en of de resultaten evenwichtig over de generaties verdeeld worden. Over de haalbaarheidstoets moet volgens de wet gecommuniceerd worden, al is nog niet duidelijk hoe de wetgever dit ingevuld wil hebben.

haalbaarheidstoets pensioenfondsen

Belangrijke vragen voor het bestuur bij de haalbaarheidstoets zijn: “Hoe stel ik de risicohouding vast?” en “Hoe communiceer ik de uitkomsten begrijpelijk naar de deelnemers?”. Wij helpen u graag, niet alleen met het uitvoeren van een haalbaarheidstoets, maar ook met het beantwoorden van de twee bovenstaande vragen. Ook kan het nuttig zijn om een tweede haalbaarheidstoets uit te voeren op andere grondslagen, zodat u een beeld krijgt van uitkomsten die meer in lijn liggen met uw verwachtingen.
Wilt uw pensioenfonds een haalbaarheidstoets laten uitvoeren en bent u hiervoor op zoek naar een specialist die u ook kan bijstaan bij belangrijke vraagstukken zoals het vaststellen van de risicohouding en het communiceren van de uitkomsten? Neem dan contact op met Confident. Wij hebben de experts in huis die deze haalbaarheidstoets voor u kunnen uitvoeren.

Een expert op het gebied van haalbaarheidstoets pensioenfondsen

Confident is een actuarieel adviesbureau met name op het gebied van pensioen. Het maakt ons tot een uitstekende partner als u een haalbaarheidstoets wilt laten uitvoeren. Onze specialisten kennen alle wetten, regels en aspecten met betrekking tot pensioen en ondersteunen u graag bij alle werkzaamheden rondom een pensioenfonds.

Confident maakt pensioen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.

Naast haalbaarheidstoets pensioenfonds kunt u bij ons ook terecht voor

Daarnaast verrichten wij ook diensten voor ondernemingen, ondernemingsraden, verantwoordingsorganen, DGA, pensioenuitvoerders, sociale partners, advocatuur, adviseurs en particulieren.

Informeer naar de mogelijkheden voor een haalbaarheidstoets pensioenfonds bij ons

Bent u dus op zoek naar een goed actuarieel adviesbureau en een betrouwbare partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier rechts op de pagina. Wij stellen u zeker niet teleur. Bepaal dus nu bij ons haalbaarheidstoets uw pensioenfonds.