Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd verder verhoogd

 

De meest recente schatting van de gemiddelde levensverwachting is begin november door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gepubliceerd.

Door de gestegen levensverwachting gaat de hieraan gekoppelde pensioenrichtleeftijd (rekenleeftijd voor de bepaling van de maximale fiscale pensioenopbouw) per 1 januari 2018 omhoog van 67 naar 68. Deze verhoging beïnvloedt alleen de toekomstige pensioenopbouw. Maximaal fiscale pensioenregelingen moeten dus in 2017 gewijzigd worden om weer aan de nieuwe fiscale eisen in 2018 te voldoen.

Dit betekent dat een nieuwe pensioenregeling overeengekomen moet worden met de werknemers en dat deze nieuwe pensioenregeling geïmplementeerd moet worden bij de pensioenuitvoerder.

Voor de goede orde merken wij nog op dat de AOW-leeftijd ook verder wordt verhoogd. Vanaf 2022 gaat de AOW-leeftijd naar 67 jaar en 3 maanden. Dit geldt voor iedereen die geboren is na 1 januari 1955.

Als u meer wilt weten neem dan contact met ons op via het contactformulier rechts op de pagina. U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer +31 334 227 222 of e-mail info@confidentbv.nl. Wij stellen u zeker niet teleur.

 

Confident maakt pensioenen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.