De beheersing van pensioenrisico’s

Een pensioenfonds moet risico’s nemen om de doelstellingen zoals indexatie waar te kunnen maken. Hiervoor zal het bestuur met name op het gebied van beleggingen keuzes moeten maken. Echter, een pensioenfonds kan in de problemen komen wanneer er te veel risico’s worden genomen of als de economie zich anders ontwikkelt dan verwacht.

Het is daarom van belang alle mogelijke risico’s en bijbehorende financiële gevolgen binnen een pensioenfonds zo goed mogelijk in kaart te brengen.  Zodat het bestuur weet dat de genomen risico’s aansluiten bij de doelstellingen en het vastgestelde risicoprofiel van het pensioenfonds. Daarnaast krijgt het bestuur inzicht in waar de risico’s zitten en bij welke ontwikkelingen het pensioenfonds gevaar loopt. Hierdoor kunnen de risico’s gemanaged worden, blijft het bestuur beter in control en wordt de kans op tekorten beperkt. Daarnaast krijgt het bestuur meer en sneller inzicht in de veranderende risico’s in veranderende markten.

Experts in het analyseren van pensioenfondsen

Wilt u uw risico’s volgens één of meerdere modellen in kaart brengen en met ons in gesprek over de interpretatie van de uitkomsten, neem dan contact met ons op. Wij zijn expert in het analyseren van de risico’s van een pensioenfonds. Wij begeleiden al vele jaren risicomanagement bij pensioenfondsen. Wij kunnen verschillende wijze van risicobeheersing voor uw pensioenfonds beoordelen.

Risicomanagement pensioenfondsen

Confident maakt pensioen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.

U kunt bij ons ook terecht voor

Daarnaast verrichten wij ook diensten voor ondernemingen, ondernemingsraden, verantwoordingsorganen, DGA, pensioenuitvoerders, sociale partners, advocatuur, adviseurs en particulieren.

Informeer naar de mogelijkheden bij ons

Bent u dus op zoek naar een goed actuarieel adviesbureau en een betrouwbare partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier rechts op de pagina. Wij stellen u zeker niet teleur.