Actuarieel consultant

Uw adviseur voor pensioenvraagstukken

Heeft u een adviseur nodig om de status van een pensioenfonds door te laten rekenen? Neem dan contact op met Confident B.V. Als actuarieel consultant zijn wij gespecialiseerd in pensioenfondsen en kunnen verschillende diensten verzorgen die te maken hebben met deze fondsen. Wij adviseren, brengen risico’s in kaart en zetten fondsen op. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of lees verder wat wij allemaal aan kunnen bieden.

Een expert op het gebied van pensioenfondsen

Confident B.V. is een actuarieel consultant op het gebied van pensioenfondsen in de ruimste zin van het woord. Onze medewerkers zijn universitair opgeleid en hebben een enorme vakkennis en ervaring op het gebied van het in kaart brengen van financiële risico’s. Als actuarieel consultant zijn wij vooral gespecialiseerd in het analyseren van de risico’s van pensioenfondsen.

Actuarieel consultant

Wat is een actuaris

Een actuaris is een financieel consultant die zich vooral bezighoudt met het in kaart brengen van financiële risico’s. Een actuarieel onderzoek kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn bij een overname van een bedrijf, een fusie of een pensioenfonds. De voornaamste taak van de actuaris is dat er een actuarieel evenwicht is tussen de uitgaven, de beleggingen, kosten en de boedel binnen een bedrijf of een fonds. Deze consultant is vaak een belangrijke schakel bij banken, het verzekeringswezen en pensioenfondsen omdat bij deze instellingen veel geld omgaat en er vaak ook risico’s genomen worden.

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Wat kunnen wij allemaal verzorgen

U bent bij ons aan het juiste adres als u advies wil over uw pensioenfondsen. Zo kunnen wij hiervoor bijvoorbeeld een haalbaarheidstoets uitvoeren. Daarnaast omvat onze dienstverlening onder andere Due Dilligence pensioen en pensioen fondsbeheer. Als consultant bieden wij daarnaast ook trainingen waarin u leert om de fondsen beter te beheren. Ook bij fusies en overnames kunnen wij u als consultant ondersteuning bieden en advies geven. Wij kunnen dan een actuarieel onderzoek uitvoeren naar het pensioenfonds dat u eventueel over moet nemen.

Maak een afspraak met ons voor advies

Wilt u advies ontvangen voor een pensioenfonds en zoekt u bij voorkeur een specialist die alles in kaart brengen inclusief de risico’s? Maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend advies. Wij kunnen u uitleggen wat wij als actuarieel consultant kunnen betekenen voor u. Wij kunnen een pensioenfonds voor u doorrekenen volgens de IAS19 standaard wanneer u een fonds wilt overnemen, wij kunnen adviseren of uw geplande overname risico’s met zich meebrengt en wij kunnen u bijstaan in het analyseren van een pensioenfonds om deze weer helemaal gezond te maken.

 Actuarieel consultant confident-bv