Pensioenfondsen

Pensioenfondsen

Van de besturen van pensioenfondsen wordt steeds meer gevraagd.
 De Wetgever en toezichthouders stellen steeds zwaardere eisen, bovendien stelt de aanhoudende lage rentestand veel pensioenfondsen voor problemen.
 Kortingen zijn zeker niet meer ondenkbaar, terwijl bij veel pensioenfondsen de indexatie ver achterblijft bij de doelstelling.

Hulp van Confident bij uw pensioenfonds

In deze complexe omgeving helpen wij u graag bij het vinden van de beste oplossingen. Onze dienstverlening aan pensioenfondsen beslaat een breed terrein.
 Zo kunnen wij u bijvoorbeeld van dienst zijn met:

  • Begeleiden bij het tot stand komen van de opdrachtaanvaarding;
  • De financiële opzet;
  • De certificering van het jaarverslag;
  • Adviseren over pensioencommunicatie van de behaalde resultaten.

Als bestuur heeft u een opdracht. Deze opdracht is vastgelegd in de uitvoeringsovereenkomst.
 Uw financiële opzet en de uitvoering daarvan moeten passend zijn bij uw opdracht, het risicoprofiel van uw deelnemers en de wetgeving.
Graag adviseren wij u over wijzigingen in uw overeenkomst, financiële opzet en uitvoering, zodat deze haalbaar en consistent blijft.

Pensioenfondsen

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Kom in contact voor informatie over pensioenfondsen

Actuarieel Adviesbureau Confident is expert op het gebied van pensioenfondsen. Onze core-business is dan ook het verlenen van ondersteuning aan pensioenfondsen. Wij staan klaar om onze expertise met uw pensioenfonds te delen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier.