De pensioenregeling van uw onderneming

Uw onderneming is primair verantwoordelijk voor de pensioentoezegging. Wij adviseren u graag bij het opzetten en wijzigen van pensioenregelingen en bij het onderbrengen van uw pensioenregeling bij een pensioenfonds, een verzekeringsmaatschappij, een PremiePensioenInstelling (PPI) of een Algemeen Pensioenfonds (APF).

Ondernemingen

Bij sommige ondernemingen is niet altijd adequaat ingespeeld op de fiscale en wettelijke wijzigingen van de afgelopen jaren. Voldoet uw pensioenregeling niet, dan loopt uw onderneming financiële en aansprakelijkheidsrisico’s. Wij beoordelen of uw pensioenregeling voldoet of dat er aanpassingen vereist zijn.
Ook in de onderhandelingen met sociale partners, werknemers of de belastingdienst kunnen wij u begeleiden.

IAS19 en Due Diligence

Bij bedrijfsovernames kunnen wij een Due Diligence onderzoek voor de pensioenregeling en vergelijkbare personeelsregelingen voor u uitvoeren. Dit onderzoek geeft inzicht in de verplichtingen, risico’s en kosten van een pensioenregeling. De resultaten kunnen in Nederland van grote invloed zijn op de prijs van de overname.

Voor de verslaglegging van de onderneming zijn vaak berekeningen vereist conform IAS19, Richtlijn 271 of ASC 715 (FAS87). Wij kunnen deze berekeningen voor u maken en u adviseren over mogelijke oplossingen voor (ongewenste) gevolgen van de uitkomsten voor uw onderneming.

U kunt bij ons ook terecht voor

Daarnaast verrichten wij ook diensten voor ondernemingsraden, pensioenfondsen, verantwoordingsorganen, DGA’s, pensioenuitvoerders, sociale partners, advocatuur, adviseurs en particulieren.

Informeer naar de mogelijkheden bij ons

Zoekt u dus naar een goed actuarieel adviesbureau en een betrouwbare partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier rechts op de pagina.

Confident maakt pensioen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.