IAS19, RJ 271, ASC 715 of IPSAS 39

Uw pensioenregeling in het jaarverslag

Heeft uw onderneming een pensioenregeling en wilt u deze laten doorrekenen volgens IAS19 door een professional die op de hoogte is van de internationale bepalingen t.a.v. pensioen- en jubileumregelingen?Wij voeren deze berekeningen graag voor u uit. Tevens adviseren wij u graag over de mogelijkheden van de effecten op bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening. Wij hebben hierbij ervaringen met o.a. Amerikaanse, Engelse, Duitse en Franse moedermaatschappijen.

Daarnaast werken wij ook voor intergouvernementele organisaties. Hiervoor is de standaard IPSAS39 ontwikkeld. Deze standaard wordt door ons voor deze organisaties toegepast.

Wij leveren naast de IAS19 berekening nog meer diensten voor de waardering van pensioenen in het jaarverslag, zoals waarderingen conform Richtlijn 271 of ASC 715 (het vroegere FAS87).

IAS19: De International Accounting Standard 19

IAS19 beschrijft hoe een onderneming de pensioenlasten in de jaarrekening moet verwerken. Deze methode wijkt af van de standaard waarbij de pensioenlast gelijk is aan de premie. De verschillen ontstaan onder andere doordat er rekening wordt gehouden met toekomstige salarisstijgingen, indexaties en een andere rekenrente.

IAS19, RJ 271, ASC 715 of IPSAS 39

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Meer dan alleen berekeningen

Wij kunnen u ook adviseren bij het vaststellen van de veronderstellingen, de interpretatie en het verwerken van de resultaten. Als u uw pensioenregeling IAS19-proof wil maken, dan kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en de gevolgen hiervan zowel voor de onderneming als ook voor de deelnemers voor u inzichtelijk maken. Zodat u de juiste keuze kunt maken.

Kom in contact voor informatie over de IAS19 regeling

Actuarieel Adviesbureau Confident is expert op het gebied van IAS19, RJ 271, ASC 715 en IPSAS 39. Onze core-business is dan ook het verlenen van ondersteuning. Wij staan klaar om onze expertise met uw pensioenfonds te delen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar.

IAS19, RJ 271, ASC 715 of IPSAS 39 confident-bv