Pensioen bij fusies en overnames

Een deskundig advies bij overnames en fusies

Bij een fusie of overname kunnen de volgende vragen van belang zijn:

  • Welke regeling mag/moet u uw nieuwe werknemers aanbieden en moet u misschien ook de regeling voor uw bestaande medewerkers aanpassen
  • Welke kosten en balansverplichtingen brengt de pensioenregeling met zich mee? Denk hierbij ook aan de verschillen tussen de Nederlandse en internationale boekhoudregels.
  • Welke risico’s over het verleden loopt u op de over te nemen pensioenregeling(en)?

Wij adviseren u graag bij de beantwoording van bovenstaande vragen. Dit kunnen wij zowel voor verzekerde regelingen als ook voor regelingen ondergebracht bij een ondernemings- of bedrijfstakpensioenfonds.

Mogelijkheden en risico’s bij overnames

Afhankelijk van de soort fusie of overname kunnen de nieuwe medewerkers hun eigen pensioen houden of moet u hen de regeling van uw eigen onderneming aanbieden. Soms loopt u het risico dat de medewerkers mogen kiezen. Daarnaast kan het zijn dat u iets moet aanpassen voor uw bestaande medewerkers. Welke risico’s loopt u als pensioenregelingen van de over te nemen partij vroeger niet geheel aan de wet of de toezegging voldeden?

Mogelijk wordt het proces geleid door een buitenlandse (ver)koper. Dan wordt het belang en risico van pensioen in Nederland vaak onderschat. Wij kunnen u helpen om het pensioen de aandacht te geven die het verdient.

Pensioen bij fusies en overname

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Een pensioen in kaart brengen is vakwerk

Wij bieden u inzicht en waar nodig praktische oplossingen bij de totstandkoming van een fusie of overname. Onze dienstverlening bevat verschillende onderdelen die bijdragen aan het zo goed mogelijk te laten verlopen van de overname van een onderneming. Denk hierbij aan:

Kom in contact voor informatie over u pensioen bij fusies en overnamen

Actuarieel Adviesbureau Confident is expert op het gebied van pensioen, ook bij fusies en overnamen. Onze core-business is dan ook het verlenen van ondersteuning. Wij staan klaar om onze expertise met uw pensioenfonds te delen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar.

Pensioen bij fusies en overname confident-bv