Due diligence onderzoek

Een overname in kaart gebracht

Heeft u plannen voor een bedrijfsovername en is er bij de nieuwe onderneming een pensioenregeling?Dan is een due diligence onderzoek een goede manier om de over te nemen pensioenregeling te beoordelen. Confident voert een dergelijk onderzoek graag voor u uit.

Wij brengen niet alleen de kosten en financiële risico’s van de pensioenregeling (zie ook IAS19) in kaart maar geven u ook inzicht in de juridische risico’s bij het niet voldoen aan de wettelijke eisen.

Het nut van een due diligence onderzoek

Due diligence kan letterlijk vertaald worden met gepaste zorgvuldigheid. Het nut van een due diligence onderzoek op pensioengebied is enerzijds dat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan ten aanzien van de kosten van de pensioenregeling of mogelijke claims van ex-werknemers.
Anderzijds kunt u de uitkomsten van het onderzoek ook gebruiken om de juiste prijs beter te bepalen. Zeker in Nederland kan de uitkomst van zo’n onderzoek een forse invloed hebben op de prijs die u voor de onderneming wilt betalen.
Wij hebben de experts in dienst die u alles kunnen vertellen over de kostprijs en de risico’s van pensioenregelingen.

U kunt er bij ons op rekenen dat een due diligence pensioen onderzoek dan ook snel en zorgvuldig zal worden uitgevoerd.

Due diligence onderzoek

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Kom in contact voor informatie over due diligence onderzoek

Actuarieel Adviesbureau Confident is expert op het gebied van due diligence onderzoek. Onze core-business is dan ook het verlenen van ondersteuning. Wij staan klaar om onze expertise met uw pensioenfonds te delen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar.