Gepensioneerden

Pensioenakkoord voor gepensioneerden

Op 12 juni 2020 hebben het kabinet en de sociale partners bekendgemaakt dat er een nieuw pensioenakkoord is. Er is een korte toelichting gegeven, details worden later bekendgemaakt.

Wat betekent dit voor u?

Maar wat betekent het pensioenakkoord voor u? Is het echt een verbetering?
Of zou met alleen het afschaffen van de gedempte kostendekkende premie al een beter resultaat bereikt kunnen worden?

En blijft er wel genoeg rendement over voor volledige indexatie? Gepensioneerden krijgen immers minder rendement als het rendement leeftijdsafhankelijk wordt toegerekend. Bovendien wordt een gedeelte van het rendement gebruikt voor de vorming van een buffer en een gedeelte voor compensatie van de afschaffing van de doorsneesystematiek. Volledige indexatie lijkt hiermee (voorlopig) een utopie.

Het effect zal niet bij elk pensioenfonds hetzelfde zijn en zal voor een verzekeraar en pensioenfonds ook verschillend uitpakken.

Pensioenfondsen_Afbeelding_1

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Wilt u weten wat het effect voor u is?

Dus rekening houdend met uw eigen pensioeninkomen en waar u dat heeft opgebouwd? Dan kunt u binnenkort hier terecht voor meer informatie en een berekening. Voor overige vragen over uw pensioen kunt u altijd bij ons terecht door te bellen naar 085-1306950 of door ons te mailen op info@ConfidentBV.nl.

Binnenkort vindt u meer informatie op:
https://www.uwpensioeninzicht.nl/pensioenakkoord-voor-gepensioneerden/