Risicomanagement pensioenfondsen

De beheersing van pensioenrisico’s

Een pensioenfonds neemt risico’s om de doelstellingen zoals indexatie te kunnen realiseren. Hiervoor zal het bestuur met name op het gebied van beleggingen keuzes moeten maken. Echter, een pensioenfonds kan in de problemen komen wanneer er te veel risico’s worden genomen of als de economie zich anders ontwikkelt dan verwacht.

Het is daarom van belang dat mogelijke risico’s en bijbehorende financiële gevolgen binnen een pensioenfonds zo goed mogelijk in kaart worden gebracht. Zodat het bestuurt weet dat de genomen risico’s bijdragen aan de doelstellingen en passen binnen het vastgestelde risicoprofiel van het pensioenfonds.

Daarnaast krijgt het bestuur inzicht in waar de risico’s zitten en bij welke ontwikkelingen het pensioenfonds gevaar loopt. Hierdoor kunnen risico’s beter beheerst worden, blijft het bestuur beter in controle en wordt de kans op tekorten beperkt. Ook krijgt het bestuur meer en sneller inzicht in de veranderende risico’s in veranderende markten en situaties.

Experts in het analyseren van pensioenfondsen

Wilt u uw risico’s volgens één of meerdere modellen in kaart brengen en met ons in gesprek over de interpretatie van de uitkomsten, neem dan contact met ons op.

Risicomanagement pensioenfonds

Confident maakt pensioen begrijpelijk
zodat u de juiste besluiten kunt nemen

Kom in contact voor informatie over risicomanagement pensioenfondsen

Actuarieel Adviesbureau Confident is expert op het gebied van het risicomanagement van pensioenfondsen. Onze core-business is dan ook het verlenen van ondersteuning. Wij staan klaar om onze expertise met uw pensioenfonds te delen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar.