Een deskundig advies bij overnames en fusies

Staat u voor een overname van of fusie met een onderneming en zoekt u een partner die deskundig advies kan geven over pensioen bij fusies en overnames? Neem dan contact op met ons.

Bij een fusie of overname staat u voor de volgende drie vragen:

  • Welke regeling mag of moet u uw nieuwe medewerkers aanbieden en moet u misschien ook de regeling voor uw bestaande medewerkers aanpassen?
  • Welke kosten en balansverplichtingen brengt de pensioenregeling met zich mee, zowel in premie als ook boekhoudkundig conform IAS19?
  • Welke risico’s over het verleden loopt u op de over te nemen pensioenregeling(en)?

Wij adviseren u graag bij de beantwoording van bovenstaande vragen. Dit kunnen wij zowel voor verzekerde regelingen als ook voor regelingen ondergebracht bij een ondernemings- of bedrijfstakpensioenfonds.

Mogelijkheden en risico’s bij overnames

Afhankelijk van de soort fusie of overname kunnen de nieuwe medewerkers hun eigen pensioen houden of moet u hen de regeling van uw onderneming aanbieden. Soms loopt u het risico dat de medewerkers mogen kiezen. Daarnaast kan het zijn dat u iets moet aanpassen voor uw bestaande medewerkers? Welke risico’s loopt u als pensioenregelingen van de over te nemen partij vroeger niet geheel aan de wet of de toezegging voldeden?

Mogelijk wordt het proces geleid door een buitenlandse aandeelhouder. Dan wordt vaak het belang en risico van pensioen in Nederland onderschat. Wij kunnen u helpen om dit belang goed onder de aandacht te brengen.

Pensioen bij fusies en overnames

Een pensioen in kaart brengen is vakwerk

Wij bieden u inzicht en waar nodig praktische oplossingen bij de totstandkoming van een fusie of overname. Onze dienstverlening bevat verschillende onderdelen die bijdragen aan het zo goed mogelijk te laten verlopen van de overname van een onderneming. Denk hierbij aan een due dilligence onderzoek, het helpen bij een overgang naar een nieuwe regeling en een inschatting van de risico’s.

U kunt bij ons ook terecht voor

Daarnaast verrichten wij ook diensten voor ondernemingsraden, pensioenfondsen, verantwoordingsorganen, DGA, pensioenuitvoerders, sociale partners, advocatuur, adviseurs en particulieren.

Informeer naar de mogelijkheden bij ons

Bent u dus op zoek naar een goed actuarieel adviesbureau en een betrouwbare partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-1306950, via de mail op info@ConfidentBV.nl of via het contactformulier rechts op de pagina. Wij stellen u zeker niet teleur.

Confident maakt pensioen begrijpelijk, zodat u de juiste besluiten kunt nemen.